AZ Sint-Lucas opent gloednieuwe materniteit

Met meer dan 2.000 bevallingen per jaar beschikt AZ Sint-Lucas over de grootste materniteit van Gent en omstreken. Vanaf 17 januari zullen kersverse ouders en hun baby verblijven op een gloednieuwe afdeling. De focus ligt op een moderne en huiselijke sfeer met ook aandacht voor de papaís die een volwaardig bijslaapbed krijgen.
Straat 3 bestond nog niet in AZ Sint-Lucas maar vanaf vrijdag 17 januari zal je voor babybezoek op deze nieuwe afdeling terecht kunnen. Alle kamers werden volledig vernieuwd en kregen een moderne look met nieuw sanitair. Alle medische aansluitingen werden weggestoken zodat je geen ziekenhuisgevoel krijgt maar eerder een huiselijke sfeer creŽert. Op die manier kunnen ouders in alle rust en comfort genieten van hun kleintje(s).

Er werd deze keer ook aan de papaís gedacht die Ďs nachts graag bij hun gezin verblijven op de kamer. Zij krijgen een volwaardig bed dat uit de muur klapt indien gewenst.

Nieuwe samenwerking met zelfstandige vroedvrouwen Geboren in Gent
Er is nog meer leuk nieuws te melden want in Gent heb je niet alleen vree wijze kleintjes (zie foto) maar ook vree wijze vroedvrouwen. Sinds deze week werkt AZ Sint-Lucas samen met de grootste praktijk van zelfstandige vroedvrouwen: Geboren in Gent. Voortaan kunnen zij zelfstandig bevallingen begeleiden binnen de veilige muren van het ziekenhuis. Dit past volledig binnen de visie van het ziekenhuis: ďDe natuur als het kan, techniek als het moet.Ē
15 jan 2020 18u01
zie ook rubriek