Kinderen wijden vernieuwde kinderhospitalisatie-eenheden UZ Brussel in

Op 22 maart werden de vernieuwde hospitalisatie-eenheden van het kinderziekenhuis door meer dan 400 kinderen en familieleden feestelijk ingewijd. De vernieuwde hospitalisatie-eenheden zijn opgedeeld volgens leeftijd. Al is dit vooral een theoretische grens.
Het kinderziekenhuis heeft zich door de vernieuwing aangepast aan de recentste trends binnen de kindergeneeskunde met o.m. het concept van rooming-in en de vraag naar meer privacy.

Het Kinderziekenhuis heeft gemiddeld 4 000 hospitalisatie-opnames per jaar, 50 000 consultaties per jaar en jaarlijks 4 000 opnames op de daghospitalisatie. De opendeurdag was op maat van de kinderen gesneden. De kleinsten konden een Ďberenrouteí volgen waar kleuters van 4 tot 6 met de hulp van teddybeerdokters hun zieke knuffel konden onderzoeken en behandelen.

De kids konden een Ďheldenrouteí volgen, of op eigen tempo en op speelse manier kennis maken met het zorgproces. Er was ook een knutselatelier met grime en in de recreatieafdeling/speelzaal was er een voorleeshoek waar o.a. Paula Semer en de vader van Samson Danny Verbiest verhaaltjes voorlazen.

Ook minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx kwam het vernieuwde kinderziekenhuis ontdekken.
22 mrt 2014 10u19
Bron: UZ Brussel
zie ook rubriek