UZA opent op 23 mei eerste verpleegafdeling kinderoncologie in Antwerpen

Op woensdag 23 mei opent het UZA haar nieuwe verpleegafdeling kinderoncologie. Dit is de eerste en enige kinderoncologische verpleegafdeling in Antwerpen. Vroeger moesten ouders met hun kinderen uitwijken naar Gent of Leuven. Het Universitair Pediatrisch Oncologisch Centrum Antwerpen biedt zorg op maat in nauwe samenwerking met het MOCA (Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen) en de dienst pediatrische hematologie, oncologie en stamceltransplantatie van het UZ Gent.
Jaarlijks krijgen 250 tot 300 kinderen jonger dan 15 in BelgiŽ te horen dat ze kanker hebben. De meest voorkomende kankers bij kinderen zijn leukemie, hersentumoren en vastweefsel tumoren (sarcomen). De behandeling van deze aandoeningen is erg complex en vereist een doorgedreven medische expertise en een aparte verpleegafdeling.

De gespecialiseerde verpleegafdeling telt zes gloednieuwe kamers en een comfortabele onderzoeksruimte, wat een betere bescherming moet bieden voor deze infectiegevoelige patiŽntjes. De kamers hebben een leuke, speelse inrichting gekregen en zijn voorzien van TV en DVD om het verblijf voor de patiŽntjes aangenamer te maken.
22 mei 2012 11u35
zie ook rubriek