Meetjeslandse ondernemers bouwen mee aan nieuw ziekenhuis AZ Alma

De bouw van het nieuwe streekziekenhuis AZ Alma aan de Ringlaan in Eeklo is ook goed nieuws voor een aantal Meetjeslandse ondernemers die meewerken aan het project. Zo haalde Betoncentrale Van den Braembussche het grote lot voor de levering van maar liefst 33.000 m³ stortbeton binnen. Intussen wordt ook de toekomst van de huidige campussen in Eeklo en Sijsele duidelijk.
De werf voor het nieuwbouwziekenhuis aan de Ringlaan in Eeklo is nu al twee maand een en al bedrijvigheid. De firma De Jonghe uit Eeklo plaatste de omheining rond het bouwterrein, terwijl aannemingsbedrijf MBG uit Antwerpen (dochteronderneming van CFE uit Brussel) volop bezig is met de grondwerken en de voorbereiding voor de eigenlijke start van de bouw.

‘Deze week werd gestart met de paalfunderingen’, zegt directeur facilitaire diensten en masterplan Henk Vincent. ‘En daarna volgt het grote werk met de effectieve bouw van het ziekenhuis.’

Het beton dat, zowel voor de paalfunderingen als voor de eigenlijke bouw zal worden gebruikt, wordt geleverd door de Betoncentrale Van den Braembussche uit Eeklo. Deze firma ligt vlakbij het bouwterrein en had bovendien de scherpste prijs voor de aannemer.

‘Wij hebben vorig jaar een tweede betoncentrale geopend om onze capaciteit op te drijven’, zegt zaakvoerder Alexander Van den Braembussche. ‘Wij wilden dit werk echt wel binnenhalen, het is de grootste opdracht die we tot dusver met onze firma mogen realiseren. In totaal levert Van den
Braembussche zo’n 3.600 m³ beton voor de paalfunderingen en 33.000 m³ beton voor de bouw!’

Plannen voor de huidige sites
Intussen werd ook een tip van de sluier opgelicht van de toekomstplannen voor de huidige ziekenhuissites in Eeklo en Sijsele. Het terrein van de huidige campus eeklo wordt eigendom van het stadsbestuur dat er een ‘Hartwijk’ (genoemd naar de voormalige Heilig Hartkliniek) met verschillende woonvormen wil uitbouwen. Op het terrein van de huidige campus sijsele zal het project Sanapolis worden gerealiseerd: een initiatief met een uitgebreid revalidatieaanbod, een zorghotel en ook – heel belangrijk – het behoud van de huidige polikliniek met artsenconsultaties en medische beeldvorming (zie ook www.sanapolis.be).
26 apr 2012 10u23
Bron: AZ Alma
meer over
zie ook rubriek