Stuivenbergziekenhuis sluit tuin af na prikaccident

De directie van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen heeft haar binnentuin afgesloten voor bezoekers. Dat gebeurde nadat een zesjarige jongen er zich twee weken geleden prikte aan een drugsspuit. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
In de krant wordt ook melding gemaakt van een gelijkaardig incident vorige week aan het voetbalstadion in het Kempense Meerhout.

De zevenjarige Senne Geukens vond er woensdag een drugsspuit. De jongen heeft zich niet geprikt, maar zal uit veiligheidsoverwegingen toch een bloedtest ondergaan over zes maanden. Door het incident worden niet meteen specifieke maatregelen genomen.

De Antwerpse ziekenhuisdirectie wacht daarentegen op de levering van een zeil waarmee de tuin volledig van de straat kan afgesloten worden, vermoedelijk tegen half november. Tot dan hangt aan de toegang tot de binnentuin, normaal gezien vrij toegankelijk, een toegangsverbod.

Tijdens een familiebezoek prikte de zesjarige Brandon Van Broeck uit Olen zich aan een naald die hij had gevonden in de tuin, aan de bezoekerscafetaria. Onderzoek wees reeds uit dat de spuit sporen bevatte van het hiv-virus. Ten vroegste over enkele maanden zal duidelijk worden of de jongen ook besmet is.

Sinds het prikincident worden alle publieke ruimtes in het ziekenhuis vier keer per week gecontroleerd, in plaats van twee keer zoals vroeger.
05 nov 2007 09u41
zie ook rubriek