Vlaamse ziekenhuizen liggen overvol

In heel Vlaanderen liggen de ziekenhuizen overvol. Reden is onder meer een forse toename van het aantal luchtwegeninfecties. Patiënten die niet dringend moeten worden opgenomen, wordt gevraagd om later terug te komen. Dat bericht Het Laatste Nieuws.
Uitzonderlijk
Elk jaar is het rond deze periode bijzonder hectisch in de ziekenhuizen, maar dit jaar wordt de situatie uitzonderlijk genoemd. Naast de opstoot van het aantal luchtwegeninfecties hebben heel wat mensen met een medisch probleem gewacht tot na de feestdagen om naar het ziekenhuis te gaan.

Ernstige situatie
In alle grote steden is het drummen om een bed, maar vooral in de provincie Antwerpen is de situatie ernstig. Volgens dokter Luc Beaucourt van het Universitair ziekenhuis in Antwerpen is de situatie "ongezien". "Sommige ruimtes, zoals de vergaderzaal, hebben we zelfs tijdelijk omgebouwd tot een patiëntenkamer. Zoiets heb ik in mijn hele carrière nog niet meegemaakt".

Nog geen reden tot paniek
Reden tot paniek is er voorlopig niet, luidt het. "Maar waar nodig moeten wel dringend extra maatregelen worden genomen." Verwacht wordt dat eind deze week opnieuw meer bedden vrij zullen komen.
09 jan 2008 09u17
zie ook rubriek