Boek : Coachen in het ziekenhuis

Coachen in het ziekenhuis vertrekt vanuit twee vragen:Wat is coaching? en Wanneer en waarom is het nuttig en zinvol? Omdat coaching in een ziekenhuis dikwijls tussen de medewerkers gebeurt, gaan de auteurs onmiddellijk dieper in op groepscoaching. Ze verduidelijken de mogelijkheden van en de verschillen tussen een interne en een externe coach, individuele coaching en groepscoaching.
We volgen het coachingstraject van het eerste gesprek met de bijbehorende afspraken,de mogelijke weerstanden tot de nazorg,waardoor het verworvene verankerd blijft.

Dit boek is een praktische gids voor verpleegkundigen, leidinggevenden en andere ziekenhuismedewerkers. De auteurs bekijken coaching vanuit twee invalshoeken – die van de gecoachte en die van de coach – en geven tips voor beiden. Reële voorbeelden en gesprekken uit de praktijk tonen hoe je het best coachingsgesprekken kunt voeren.

Mo Deckers is een energieke coach die met verschillende coachingsmodellen werkt. Zij weet theorie en dagelijkse praktijk zeer goed met elkaar te combineren. Na een boeiende loopbaan als humanresourcesdirecteur stichtte zij in 1996 haar eigen bedrijf, Threecee bvba (Communication-Creativity-Carreer Counseling).

Ingrid Everaerts is coach/consultant in diverse organisaties. Ze is oprichter en zaakvoerder van Lisarn. Werken met en voor mensen vormt de rode draad in haar loopbaan.

Coachen in het ziekenhuis
Mo Deckers, in samenwerking met Ingrid Everaerts
ISBN 9789034194114
€ 24,95
Standaard Uitgeverij