Meer aandacht voor vegetarische maaltijden in studentenrestaurants

De UGent zet dit academiejaar extra in op een gezond voedingsbeleid. In dit kader serveren de studentenresto’s iedere donderdag 3 vegetarische maaltijden en 1 vlees- of vismaaltijd. Een Omgekeerde Dag dus, want op andere dagen liggen de verhoudingen net omgekeerd. De eerste Omgekeerde Dag valt op donderdag 26 september 2012.
Minder vlees, meer toekomst
De UGent streeft ernaar om haar milieu-impact te beperken. Aangezien 12 tot 33% van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we eten, zijn er redenen genoeg om de inhoud van ons bord eens grondig te bestuderen.
Vooral vlees blijktin dat opzicht een belangrijke boosdoener in ons dieet. De productie van vlees neemt veel landbouwgrond, plantaardige voedingsmiddelen en water in beslag en draagt bij tot de opwarming van het klimaat door de hoge uitstoot van broeikasgassen die ermee gepaard gaat.
Onze slogan luidt dan ook 'Minder vlees, meer toekomst'. Met deze visie proberen we samen het menu in de resto's te verduurzamen, zonder het eten duurder te maken, de keuze te beperken of minder gezonde voeding aan te bieden.
26 sep 2012 18u02
Bron: UGent.be
meer over
zie ook rubriek