De Brusselse Kliniek Sint-Jan staat mee aan de wieg van wereldwijde doorbraak in medische beeldvorming

De dienst nucleaire geneeskunde van de Brusselse Kliniek Sint-Jan, uitgerust met de meest innovatieve technieken, biedt sinds jaar en dag een uiterst kwalitatieve en hoogstaande medische beeldvorming.
Wereldwijd is deze dienst erkend als test- en referentiecentrum voor evaluaties van de nieuwste systemen of applicaties op het vlak van nucleaire beeldvorming. Van over de hele wereld komen specialisten nucleaire geneeskunde de dienst bezoeken en worden de eigen specialisten uitgenodigd voor lezingen in binnen- en buitenland.

Sinds meer dan een jaar ligt de dienst nucleaire geneeskunde van de Kliniek Sint-Jan mee aan de wieg van de nieuwste toepassing in de medische beeldvorming: multimodale beeldvorming SPECT-CT.

Na een intensieve leer –en testfase bestaat er geen twijfel meer dat de techniek van SPECT-CT voor een medische doorbraak zal zorgen in onder meer de opsporing van tumoren en infecties. Ook zal de techniek een belangrijke bijdrage leveren aan een correctere diagnosestelling op het vlak van de cardiologie, de orthopedie en de sportgeneeskunde.
Interessante links:
17 dec 2007 14u10
zie ook rubriek