Borstvoeding in België: van kennis tot praktijk - 15.09.2009

Op 2 oktober 2009 organiseert het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan in samenwerking met het Federaal Borstvoedingscomité een wetenschappelijk symposium rond borstvoeding. Het percentage van vrouwen in België die borstvoeding geven is verre van optimaal, we horen bij de slechtst scorende landen van Europa. Verschillende expertenorganisaties hebben hierover hun bezorgdheid geuit en roepen op tot actie.
Wetenschappelijke kennis kan, in combinatie met de ervaring van landen waar borstvoeding diep in de traditie is geworteld, een goede basis vormen voor de ontwikkeling en de implementatie van een geïntegreerd actieplan voor België.

Het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan (NVGP) nodigt, in samenwerking met het Federaal borstvoedingscomité, Belgische gezondheidszorgbeoefenaars (anesthesisten, gynaecologen, kinderartsen, vroedvrouwen, huisartsen, lactatiedeskundigen, kinderverpleegkundigen, professionele organisaties inzake kinderzorg en borstvoeding, …) uit voor een symposium over borstvoeding “van kennis tot praktijk”. Dit symposium zal op 2 oktober 2009 in Brussel - tijdens de week van de borstvoeding - plaatsvinden.
15 sep 2009 13u48
zie ook rubriek