Herziening van de voedingsaanbevelingen voor BelgiŽ

In dit referentiedocument geeft de HGR (Hoge Gezondheidsraad) een synthese van de huidige wetenschappelijke kennis over de behoeften aan verschillende nutriŽnten voor de Belgische bevolking.
Alle hoofdstukken van de vorige uitgave van de voedingsaanbevelingen werden in het licht van de meest recente gegevens herzien. Sommige hoofdstukken zijn volledig herschreven (bv. die over de inname van mineralen, sporenelementen en vitaminen). Bovendien werden deze nieuwe voedingsaanbevelingen aanzienlijk aangevuld met bibliografische referenties.

Deze nieuwe uitgave zou daarom een essentieel hulpmiddel moeten vormen Ė als bron van informatie of pedagogisch materiaal Ė voor elke practicus of lesgever op het vlak van de voeding evenals voor de verantwoordelijken van de voedingsindustrie en van de voedselvoorziening in collectiviteiten. Deze aanbevelingen zijn ook een waardevolle basis voor de beleidsmakers op het domein van voeding en gezondheid.

Gedrukte exemplaren van deze publicatie zullen begin 2010 beschikbaar zijn en alle doelgroepen worden daarover geÔnformeerd met een informatiecampagne.

U kunt alvast de elektronische versie raadplegen via http://www.hgr-css.be in de rubriek "Adviezen en Aanbevelingen" (linker kolom) met referentienummers 8309 of het thema "voeding: voeding en gezondheid - voedselveiligheid inbegrepen".
16 nov 2009 09u12
meer over
zie ook rubriek