UZA lanceert project om medewerkers tot beweging aan te zetten

Met ‘UZAsport’ gaan de medewerkers van het UZA een sportief jaar tegemoet. Het universitair ziekenhuis wil haar personeel massaal aan het bewegen krijgen en brengt daarom enkele sporten dichter bij de medewerkers. Het project werd deze week gelanceerd en loopt onder begeleiding van ‘Het Gezonde Net België’, in samenwerking met de sportgeneeskundige dienst van het UZA, S.P.O.R.T.S.
De voorbije twee jaar lieten de uza-medewerkers zich reeds van hun sportiefste kant zien met hun deelname aan loopwedstrijden als de Antwerp Ten Miles en de Gaston Roelants loop. Via de start-to-run methode trainden de collega’s samen onder begeleiding van een professionele coach. Nu het doek is gevallen over uzaloopt, stelt het ziekenhuis een gloednieuw sportproject voor, dat zich niet alleen tot de lopers richt.

Samen sporten met collega’s
UZAsport is het nieuwe sportieve betrokkenheidsproject dat het ziekenhuis lanceert om haar medewerkers aan het bewegen te krijgen en te houden. Niet enkel individueel, maar ook samen met collega’s, in en rond het UZA. Naast fittere medewerkers beoogt het UZA immers ook een groter samenhorigheidsgevoel tussen de collega’s. Om de combinatie werken-gezin-sporten iets gemakkelijker te maken, zal het UZA enkele sporten aanbieden die net voor of na de werkuren kunnen beoefend worden, in een sporthal in of vlakbij het ziekenhuis. Vanaf oktober kunnen de medewerkers kennismaken met de populaire dans-workout Zumba. Daarnaast worden er ook tennislessen georganiseerd, en neemt het UZA deel aan de belangrijkste fiets- en loopwedstrijden van het komende seizoen.

Professionele coaching
UZAsport kwam tot stand in samenwerking met een professionele partner: Het Gezonde Net België. Deze organisatie wil iedereen die graag een lichamelijk actiever leven wil leiden de kans geven om professionele coaching te krijgen en hen op een langdurige, prettige en verantwoorde manier in beweging te houden. Uiteraard is ook S.P.O.R.T.S., de dienst sportgeneeskunde van het UZA bij het project betrokken. De medewerkers die aan het project willen deelnemen, moeten eerst een fitheidstest afleggen om hun basisconditie te bepalen. Op basis van deze test krijgt elke deelnemer een trainingsprogramma, dat voorschrijft hoe vaak, hoe lang en hoe intensief men moet sporten. Via een gepersonaliseerde webpagina kan iedereen kan zijn sportieve vorderingen opvolgen en in overleg met de coach bijsturen waar nodig. Dat dit concept de medewerkers aanspreekt, blijkt reeds uit de eerste inschrijvingen voor de testdagen. Amper 1 dag na de lancering van de campagne schreven al 90 medewerkers zich in, nog voor de infosessies plaats vonden.

UZA, fit bedrijf
Na een jaar zullen alle deelnemers opnieuw een fitheidstest kunnen afleggen, waarbij gemeten wordt of hun conditie er al dan niet op vooruit is gegaan. Wanneer het gemiddelde fitheidsniveau met minstens 1 niveau gestegen is, maakt het UZA kans om de erkenning als ‘Fit Bedrijf’ te behalen. Met dit label, uitgereikt door Het Gezonde Net België, kan het UZA ook aan de buitenwereld tonen dat ze een organisatie is die beweging en sport belangrijk vindt.
09 sep 2010 11u01
Bron: UZA
zie ook rubriek