Nieuw centrum voor gynaecologische en verloskundige echografie: meer ruimte, meer privacy

De Dienst Gynaecologie en Verloskunde van UZ Leuven voert jaarlijks meer dan 26.000 klinische echografische onderzoeken uit. En dat aantal groeit gestaag. Om aan die groei en de toenemende vereisten op gebied van kwaliteit, opleiding en onderzoek te voldoen, opende het nieuwe Ďcentrum voor gynaecologische en verloskundige echografieí op vrijdag 29 oktober zijn deuren op Campus Gasthuisberg.
Hoofdverpleegkundige Marga Theys: "PatiŽnten kunnen in ons centrum terecht voor een gynaecologische of verloskundige echografie. Het gaat dan zowel om de gewone echografische onderzoeken (EGO) als om de bijzondere echografische onderzoeken (BEO)."

"Het zorgaanbod verschilt niet meteen met dat van vroeger, maar het nieuwe echocentrum geeft ons door de beschikbare ruimte de kans om efficiŽnter te werken. Er werd bij de ontwerpen van het echocentrum vooral rekening gehouden met de dienstverlening die we patiŽnten kunnen bieden. Er werd ook een gespreksruimte voorzien om in alle privacy gedetailleerd en multidisciplinair problemen te bespreken samen met de patiŽnt en haar partner. Dit is een absolute meerwaarde."

Praktische veranderingen voor patiŽnten en personeel
"Het echocentrum is een aparte eenheid en is gelegen net over de onthaalbalie van de raadpleging, waar voorheen het echocentrum gevestigd was. Vanuit de inschrijvingen in de grote inkomhal, worden patiŽnten rechtstreeks verwezen naar het nieuwe echocentrum. Hier melden ze zich aan de onthaalbalie van het echocentrum om daarna verwezen te worden naar de juiste wachtzaal. De artsen roepen de patiŽnten dan naar binnen. Het maken van de afspraken is nog net hetzelfde als vroeger."

"Wij zijn zeer tevreden over het nieuwe echocentrum," zeggen de verpleegkundigen. "Het is hier aangenamer werken dankzij de beschikbare ruimte, buitenlicht en lucht. We merken ook over het algemeen een rustigere sfeer, zowel onder de medewerkers als onder de patiŽnten. Een bijkomende meerwaarde is de aanwezigheid van de dokterskamer. Deze ruimte is uitgerust met vier pcís waar de supervisoren in alle discretie advies en feedback kunnen geven aan de assistenten en vroedvrouwen."
05 nov 2010 16u24
Bron: KU Leuven
zie ook rubriek