REVA-beurs: huis met hulpmiddelen voor ouderen

ouderenREVA 2011, de informatiebeurs voor mensen met een beperking, staat dit jaar in het teken van de ouderen, die nog zelfstandig zijn, maar waar het af en toe dreigt mis te lopen. De beurs vindt plaats in Flanders Expo op 5,6 en 7 mei.
In de stand REVACTIVE, die als een woning is opgebouwd, worden meer dan 100 hulpmiddelen ten toon gesteld die voor ouderen interessant kunnen zijn om hun zelfstandigheid van alledag te bewaren. Hulpmiddelen om te lezen, te koken, zich te verplaatsen, voor de badkamer, om te telefoneren, te relaxen, te slapen,… de dingen die gisteren probleemloos verliepen, en waar nu wat moeite mee is, maar geen reden mogen zijn om de zelfstandigheid te verliezen.

ergotherapeuten zorgen voor deskundig advies zodat de bezoeker de juiste informatie krijgt. De bezoekers worden er ondermeer ontvangen door Jeanne en François, de bewoners van het huis. Daarnaast is er natuurlijk REVA zelf, met meer dan 150 exposanten en wellicht zoals in 2009 15.000 bezoekers.

REVA laat de bezoeker kennismaken met de dagelijkse realiteit van het leven met een handicap. De zoektocht naar het geschikte hulpmiddel om de zelfstandigheid te bewaren; de prijs die daar – ondanks de tegemoetkomingen – soms toch nog moet voor betaald worden; de technologische wonderen op vlak van communicatie; de vele noodzakelijk basisaanpassingen voor vervoer, wonen, werken,... maar ook de mogelijkheden om van vrije tijd en vakantie te kunnen genieten. REVA toont aan dat er voor beperkingen oplossingen bestaan, en dat personen met een handicap of een beperking, door die oplossingen wel kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dat veel van die oplossingen hoogtechnologisch zijn, hoeft geen betoog, maar ook het simpele hulpmiddel en de menselijke dienstverlening blijft overeind.

www.reva.be
05 mei 2011 08u59
zie ook rubriek