Archief : zout

  • Belg eet minder zout
    13 nov 2015
    De Standaard
    We eten dagelijks één gram of tien procent minder zout dan in 2007. Dat blijkt uit een studie die de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) uitvoerde in opdracht van de FOD ...
  • Te weinig zout is ook niet goed
    28 aug 2014
    MedischContact.nl
    Wie te veel zout eet loopt een grote kans op hypertensie en cardiovasculaire ziekten, maar te weinig zout is mogelijk ook niet gezond. Drie studies twee observationele onderzoeken onder ruim ...
  • We eten tweemaal zoveel zout als aangeraden
    17 aug 2014
    De Morgen
    We eten dubbel zoveel zout als we eigenlijk mogen. We eten tien gram per dag en mogen er maar vijf gram eten. Dat is erger dan je denkt, want zout duwt de bloeddruk omhoog en veroorzaakt hart- ...
  • Belg eet nog steeds te veel zout
    27 jan 2014
    De Morgen: Gezondheid
    De Belgische consument neemt ongeveer 9 gram zout per dag op. Dat is drie keer meer dan echt nodig. Vooral de voedingsindustrie is verantwoordelijk voor het zout in onze voeding. Drie kwart ...
  • Minder zout in onze voeding
    23 sep 2013
    De Morgen: Gezondheid
    Voedingsmiddelen die in Belgi worden geproduceerd, bevatten veel minder zout dan enkele jaren geleden. Dat is het resultaat van afspraken tussen de Belgische voedingsindustrie, de handel en ...
  • Zout veroorzaakt een op de zeven maagkankers
    24 jul 2012
    De Morgen: Gezondheid
    En op de zeven gevallen van maagkanker kan vermeden worden door minder zout te eten. Dat blijkt uit een studie van het World Cancer Research Fund in het Verenigd Koninkrijk. "Het is al langer ...
  • Hoge Gezondheidsraad adviseert minder zout eten
    03 jul 2012
    Het Nieuwsblad
    De Hoge Gezondheidsraad en het Wetenschappelijk Comit van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) hebben een gemeenschappelijk advies uitgebracht over zoutvermindering.
  • Te veel zout beschadigt bloedvaten
    19 jun 2012
    nu.nl
    BAARN - Overmatige zoutinname kan de bloedvaten beschadigen en het risico op een hoge bloeddruk verhogen. Dit schrijven onderzoekers van Harvard Medical School en het UMC Groningen in het tijdschrift ...
  • Belgen moeten helft minder zout eten
    23 mei 2012
    De Morgen: Gezondheid
    Belgische volwassenen eten gemiddeld ongeveer 10,5 gram zout per dag. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is echter slechts 5 gram, minder dan de helft dus. Om die hoeveelheid te bereiken wil ...
  • Belgische peuters eten te veel zout en te weinig groenten
    15 mei 2012
    De Morgen: Gezondheid
    De eetgewoontes van kleine kinderen in Belgi zijn "zorgwekkend", zeker na het eerste levensjaar. Ze eten te veel calorien, eiwitten en zout, en grijpen te weinig naar vezels, vitamine D en ...