Nederland start HPV-vaccinatie voor 12-jarigen vanaf 2009

Minister Ab Klink van het ministerie van VWS wil de HPV-vaccinatie voor 12-jarigen vanaf het schooljaar 2009/2010 in het voortgezet onderwijs invoeren. Klink is op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de start van de vaccinatie. Dit schrijft de minister in een brief die maandag aan de Tweede Kamer is gestuurd.
Terwijl de minister de operationele voorbereiding van opname van het hpv-vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voortzet, onderzoekt hij of het inhaalprogramma voor meisjes van 13 tot en met 16 jaar financieel haalbaar is.
Begin april liet de minister al weten positief te staan tegenover de hpv-vaccinatie, naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad hierover. Tegelijkertijd wees Klink op de hoge kosten die met de uitbreiding van het Rijksvaccinatieprogramma zijn gemoeid.
De Gezondheidsraad komt in 2009 met voorstellen voor verbeteringen van het RVP. Het streven is om een totaalpakket van preventieve maatregelen tegen baarmoederhalskanker te bieden dat kosteneffectief is.
15 apr 2008 16u01
Bron: MedNet.nl
zie ook rubriek