Oprichting van een groot ziekenhuisnetwerk in het hart van Europa

Het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc, de Clinique Saint-Pierre (Ottignies), de Kliniek Sint-Jan en de Europa Ziekenhuizen bundelen vandaag hun krachten om een sterk medisch project te realiseren. Dit ziekenhuisnetwerk kan rekenen op de expertise van 12.000 professionals ten dienste van patiŽnten die hierdoor dicht bij huis nog beter toegang krijgen tot een compleet zorgaanbod, ook op universitair niveau.
Door de expertisecentra van een universitair ziekenhuis en 3 toonaangevende ziekenhuizen samen te brengen, versterkt het netwerk multidisciplinariteit en garandeert kwaliteitsvolle zorg die voor iedereen toegankelijk is.
Het netwerk steunt op de sterktes en specifieke troeven van elke partner. Het academisch karakter van het Universitair ziekenhuis Saint-Luc en hun bevoorrechte band met de UCLouvain zijn een hefboom voor onderzoek en ontwikkeling van medische innovatie binnen het netwerk.
Deze unie bestendigt en garandeert bestaande uitwisselingen voor de opleiding van toekomstige artsen, specialisten en zorgverleners. Onder impuls van de artsen zullen de vier instellingen hun medische activiteiten organiseren in transversale polen, om volledige en geÔntegreerde zorgpaden aan te bieden, inclusief voor de meest complexe pathologieŽn. Ze verstevigen daarmee hun nationale en internationale positie in het hart van Europa.

Een meertalig netwerk
De oprichting van dit netwerk bestrijkt een breed geografisch gebied en bereikt een diverse, multiculturele en meertalige bevolking in het hele Brussels gewest en daarbuiten. Met 7 ziekenhuislocaties en 7 poliklinieken heeft elke patiŽnt toegang tot zorg vlakbij zijn woon- of werkplaats.
Het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc, de Clinique Saint-Pierre (Ottignies), de Kliniek Sint-Jan en de Europa Ziekenhuizen richten zo een nieuw ziekenhuisnetwerk op. De vier instellingen nemen als gelijkwaardige partners deel en sluiten aldus aan bij de door de overheid vereiste aanpak.

Het netwerk in enkele cijfers:
- 2.700 ziekenhuisbedden
- Bijna 12.000 medewerkers waaronder meer dan 2.000 artsen
Elk jaar:
- - 250.000 hospitalisaties
- 70.000 chirurgische ingrepen
- 1.800.000 consultaties
- 240.000 spoedgevallen
- 7.500 bevallingen
- 7 ziekenhuislocaties en 7 poliklinieken verspreid over Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant
16 dec 2019 15u11
meer over
zie ook rubriek