Voorstelling welzijnsvereniging ONS HUIS & vzw UNIE-K

De OCMW-welzijnsvereniging ‘Ons Huis’ biedt op diverse locaties in Brugge zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel (NAH).
vzw UNIE-K biedt op haar beurt zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke handicap, fysieke meervoudige beperking of NAH op meerdere locaties in West-Vlaanderen.

Beide organisaties slaan de handen elkaar voor een nauwe samenwerking. In regio Brugge en omgeving gaan ze de zorg en ondersteuning voor hun doelgroepen gezamenlijk opnemen, op maat van de cliënt. Elke partner doet het vanuit een eigen aanpak en expertise. Door krachten te bundelen kunnen ze voortaan snel(ler) een passend en divers antwoord bieden op vragen over woonondersteuning, dagondersteuning of begeleiding op maat.

Het nieuwe project heeft ook een naam gekregen. Die wordt bekendgemaakt tijdens het lanceringsmoment op dinsdag 2 april, in het stadhuis van Brugge. Voorzitter Pablo Annys, gedeputeerde Bart Naeyaert en burgemeester Dirk De fauw zullen het nieuwe samenwerkingsproject er boven de doopvont houden, in aanwezigheid van bezoekers van het dagcentrum ‘Windroos’.
29 mrt 2019 15u01
meer over
zie ook rubriek