Ondertekening akte nieuwe zorgvereniging.

Op het Brugse stadhuis is gisteren de akte voor de nieuwe zorgvereniging in Brugge formeel ondertekend. De nieuwe zorgvereniging zal een aantal kerntaken van het OCMW samenbrengen. Concreet wordt ze bevoegd voor 7 woonzorgcentra, 2 dagverzorgingscentra, 142 serviceflats, verhuur van seniorenwoningen, de dienstencentra en ontmoetingscentra en een brede waaier aan thuiszorgdiensten.
Dat gebeurde in het bijzijn van ocmw-voorzitter Dirk De fauw, ocmw-secretaris Christian Fillet, de voorzitter van de gemeenteraad Annick Lambrecht en stadssecretaris Johan Coens. De ondertekening gebeurde onder toezicht van notaris Els Van Tuyckom.

Dirk De fauw: “De nieuwe zorgvereniging zal een aantal kerntaken van het OCMW samenbrengen. Concreet wordt ze bevoegd voor 7 woonzorgcentra, 2 dagverzorgingscentra, 142 serviceflats, verhuur van seniorenwoningen, de dienstencentra en ontmoetingscentra en een brede waaier aan thuiszorgdiensten.”

Voor de eindgebruiker verandert met de komst van de zorgvereniging zo goed als niets, onderstreept de voorzitter: “We willen de inwoners van Brugge in de toekomst van de vertrouwde, kwalitatieve en betaalbare diensten en activiteiten van het huidige OCMW laten genieten. Dat is het voorrecht van elke inwoner van deze stad. We onderstrepen ook dat we, zoals altijd, met de burger begaan blijven. Een nog betere zorgverlening en levenskwaliteit: daar willen we met de zorgvereniging, in een veranderende wereld, in investeren.”

De zorgvereniging krijgt een nieuwe naam, met bijhorende huisstijl én logo. “Meer details daarover worden kort na Nieuwjaar bekendgemaakt”, aldus nog Dirk De fauw.
12 dec 2017 11u21
meer over
zie ook rubriek