AZ Sint-Jan Brugge-Oostende steunt 'Ziekenhuis voor Ziekenhuis'

Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende steunt met het project ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’ van Memisa een ziekenhuis en gezondheidszone in Gombe-Matadi (Congo) en dit sinds 2011. Samen ijveren we voor kwalitatieve basisgezondheidszorg op lange termijn.
Dirk De fauw, voorzitter en dr. Hans Rigauts, algemeen directeur van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende nodigen u bij deze hartelijk uit op 7 december om 11u00 in de inkomhal van de campus Sint-Jan in Brugge voor de opening van de sensibiliseringsweek georganiseerd door de werkgroep die het partnerschap met het Congolees ziekenhuis ondersteunt.

Op 7 december wordt een vaste stand/tentoonstelling geopend in de inkomhal door Dirk De fauw met als doel om alle medewerkers, patiënten en bezoekers warm te maken voor het solidariteitsproject.

Tevens zal Memisa aanwezig zijn en hun campagne ‘bevallen is geen kinderspel’ promoten en verneemt men wat Memisa doet om moedersterfte tegen te gaan.

De eindejaarsactie van de werkgroep bestaat uit de verkoop van wijn en kalenders (met foto’s van de eerste inleefreis naar Gombe-Matadi)

Met voldoende middelen hopen we om in 2016 ons partnerziekenhuis te kunnen voorzien van stromend water.

5 medewerkers van het AZ Sint-Jan konden aan den lijve ondervinden dat een goede gezondheidszorg in Congo maar vooral in de rurale zones op vandaag verre van evident is.

De infrastructuur is verouderd, er zijn onvoldoende medische voorzieningen en wegen zijn er amper of in verschrikkelijk slechte staat.

De plaatselijke gezondheidscentra voldoen zelden aan de norm en hinken hopeloos achterop.

Samen hebben we ondervonden dat het partnerschap voor onze Congolese collega's zeer veel betekend, het is een teken van hoop en van vooruitgang, het heeft een positief effect op de kwaliteit van de zorg maar ook op de motivatie van het personeel.
19 nov 2015 14u36
meer over
zie ook rubriek