App helpt patiŽnten beter omgaan met psoriasis

In BelgiŽ hebben zoín 300.000 mensen psoriasis, een chronische auto-immuunziekte die veel onzekerheid met zich meebrengt. Nochtans is deze aandoening vrij goed te controleren als je je therapie volhoudt. De nieuwe app MyPso helpt patiŽnten om beter om te gaan met hun ziekte. In het kader van de Wereld Psoriasis Dag, op 29 oktober, fotografeerde Lieve Blancquaert ook dertien psoriasispatiŽnten van verschillende leeftijden.
App MyPso brengt je psoriasis in beeld
Ongeveer 2 tot 3% van de wereldbevolking lijdt aan psoriasis, in BelgiŽ kampen ongeveer 300.000 mensen met deze chronische huidziekte De aandoening verloopt nogal onvoorspelbaar: periodes van betrekkelijke rust wisselen af met opstoten van hevige jeuk en/of rode, gezwollen, pijnlijke gewrichten. Psoriasis is ongeneeslijk maar je kan de klachten onder controle krijgen.

Uit literatuurstudies blijkt dat 40% van de mensen zijn medicatie niet correct neemt. Voor psoriasis is het volhouden van je therapie echter cruciaal om de ziekte onder controle te krijgen en een betere levenskwaliteit na te streven. Om patiŽnten beter te leren omgaan met psoriasis, heeft LEO Pharma de app MyPso ontwikkeld.

Deze applicatie zegt niets over de oorzaak van de chronische huidontsteking, maar zorgt er wel voor dat je een beter beeld krijgt van wat jouw psoriasis verergert. Zo kan je symptomen en triggers ingeven en makkelijk het verloop van de ziekte volgen. De app reikt ook praktische tips aan voor kleine veranderingen die een grote impact hebben op je huid en je levenskwaliteit.

Ook kan je, anoniem, jouw resultaten vergelijken met andere lotgenoten en een beter zicht krijgen op je persoonlijke situatie om zo je zelfvertrouwen te verhogen.

De app MyPso is gratis te downloaden via AppStore of Google Play.
Interessante links:
30 okt 2015 13u11
meer over
zie ook rubriek