az groeninge investeert in hoogtechnologische MR-toestellen

De dienst medische beeldvorming van az groeninge vervangt de oude MR-toestellen door twee nieuwe toptoestellen. De MR-dienstverlening verhuist vanaf 19 januari naar de nieuwe campus aan de Pres. Kennedylaan. Daarmee zet het ziekenhuis de tweede verhuizingsgolf van de oude campussen naar campus kennedylaan in gang.
Dr. Olivier Vanovermeire (diensthoofd medische beeldvormingaz groeninge): “De nieuwe MR-toestellen zijn de beste in hun soort. Naast een veel hogere beeldkwaliteit zijn de toestellen in staat om sneller te werken. Ze beiden ook een merkelijk hoger comfort aan de patiënten. De toestellen zijn stiller dan de voorgangers, ze zijn ruimer en aangenamer verlicht en dat vermindert claustrofobische reacties.”

Met de nieuwe toestellen investeert het ziekenhuis verder in nieuwe technologie. Jan Deleu (algemeen directeur az groeninge): “We blijven zwaar investeren in ons ziekenhuis, ook in budgettair moeilijke tijden.”

We installeren de nieuwe toestellen onmiddellijk op hun definitieve plaats in campus kennedylaan en niet meer op de huidige plek in campus loofstraat. De MR-toestellen worden half 2015 gevolgd door de lineaire versneller van de dienst radiotherapie. “Daarmee zetten we de tweede verhuizingsgolf naar de nieuwe campus op gang en die loopt door tot in 2017 alle (acute) zorg verhuisd is naar de nieuwe campus” zegt Jan Deleu.

Vanaf 19 januari start de MR-dienstverlening op in campus kennedylaan.
22 jan 2015 15u01
meer over
zie ook rubriek