De Belg wil osteopathie erkend als volwaardig zorgberoep

Ruim 9 op 10 Belgen wil dat osteopathie als gezondheidsberoep een officiŽle erkenning krijgt, zodat ze als patiŽnt de zekerheid krijgen door een bekwame osteopaat te worden behandeld. 1000 Belgen werden , in een online enquÍte uitgevoerd door Belga - Profacts, deze week hieromtrent bevraagd.
De referentiepopulatie voor deze studie is de Belgische bevolking vanaf 18 jaar. Er werden sociodemografische quota (geslacht, leeftijd, regio) opgelegd om de representativiteit van de steekproef te verzekeren. De studieresultaten zijn uiterst betrouwbaar met een zeer lage foutenmarge, nl. 3%.

Het getal laat niets aan duidelijkheid te wensen over. De erkenning van de osteopaten blijft momenteel ďhangenĒ binnen het kernkabinet omdat een partner binnen de regering bijkomende eisen stelt die niets met de wettelijke erkenning van de osteopaten te maken hebben. Aangezien de verkiezingen voor de deur staan, dringen de 1600 osteopaten en hun 700.000 patiŽnten aan op hun erkenning nog voor de regering in lopende zaken gaat.
21 feb 2014 15u32
meer over
zie ook rubriek