Gevolgen en uitdagingen van genoomanalyse bij de patiënt

‘Next generation sequencing’ (NGS) zal de klinische praktijk snel bereiken. Op 18 juni worden de medische, maatschappelijke en ethische aspecten ervan toegelicht op de kick-off meeting van het Belgisch Medisch Genomics Initiatief (BeMGI).
Medische ‘genomics’
Medische ‘genomics’ belooft tot grote verbeteringen te leiden in zowel klinische diagnostiek als in de ontdekking van nieuwe therapeutische middelen. Bovendien worden sequentie-gegevens steeds sneller en goedkoper beschikbaar gemaakt, waardoor een genoomanalyse binnen afzienbare tijd voorgesteld kan worden als kost-efficiënte medische test.
Aan de andere kant roept de beschikbaarheid van een medische genoomanalyse belangrijke praktische, ethische en maatschappelijke vragen op die doordacht moeten worden aangepakt.

Het Belgisch Medisch Genomics Initiatief is een nieuw BELSPO-Interuniversitair attractiepoolproject. De kick-off meeting mikt op medisch specialisten die misschien zeer binnenkort al gebruik zullen maken van next generation sequencing diagnostiek en onderzoek.
Praktisch
Dinsdag 18 juni 2013 van 17u30 tot 20u30 in het Centraal Auditorium, onderwijs & Navorsing 1,
UZ Leuven Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven.

De mogelijkheid om in aanmerking te komen voor continue medische educatie (CME) credits wordt geregeld.
Deelname is gratis. Om te registreren gelieve een email te sturen naar BelgianMGI@gmail.com, bij voorkeur vóór 08 juni.

Info
Prof. Elfride De Baere
Vakgroep pediatrie en genetica - Centrum voor Medische genetica
Tel. 09 332 51 86
04 jun 2013 14u07
Bron: UGent.be
meer over
zie ook rubriek