Lancering universitaire opleiding seksuologie in Gent krijgt steun van Mariela Castro

Dit academiejaar lanceren de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de UGent de nieuwe universitaire opleiding ‘Seksuologie’. De tweejarige opleiding richt zich tot hulpverleners (artsen, psychologen en pedagogen) die – voortbouwend op hun bestaande vaardigheden en kennis – de theorie en praktijk van de seksuologie aanleren en ontwikkelen. De initiatiefnemers zijn psychologe-seksuologe dr. Marieke Dewitte en prof. Guy T’Sjoen, die als endocrinoloog en genderspecialist aan het hoofd staat van het Centrum voor Seksuologie en Genderproblematiek in het UZ Gent. Het Genderteam ontving op 26 september de gerenommeerde Cubaanse seksuologe Mariela Castro.
Het Genderteam van het UZ Gent onderhoudt al jaren goede professionele contacten met Mariela Castro, die in Havana het Nationaal Centrum voor Seksuele opvoeding leidt. Er zijn geregeld uitwisselingsprojecten waarbij (gender)specialisten uit Gent in Cuba hun expertise delen met de medewerkers van Castro.
Mariela Castro is de dochter van Raúl Castro, de huidige president van Cuba. Zij is in haar land de invloedrijkste stem als het op genderrechten, seksuele opvoeding en vrijheid aankomt.
26 sep 2012 10u18
Bron: UGent.be
meer over
zie ook rubriek