Nieuw methodiekenpakket over jongerenthema's

De landelijke jeugddienst In Petto brengt twee nieuwe werkmappen uit over thema’s die jongeren aangaan: Connected en Fake. Connected gaat over ik en mijn omgeving. Fake gaat over ik en mijn identiteit.

In Connected vind je methodieken terug rond communicatie, solidariteit, empathie, samenwerking, pesten. Het is een ideale werkmethode voor jeugdwerkers, maar ook voor docenten zedenleer en andere omgevingsfiguren om bepaalde (taboe-)onderwerpen bespreekbaar te maken bij jongeren.
In Petto is een landelijke jeugddienst die het welzijn van jongeren bevordert. Onder andere met educatieve pakketten.
Fake gaat over ik en mijn identiteit. Maar ook de relatie tot de media en de commercie komen aan bod in uitgebreide, actieve methodieken.


Op maat gemaakt voor lesuren. Op maat voor de begeleider. Op maat voor ASO-, TSO- en binnenkort ook edities verkrijgbaar voor BSO- en Buso-niveau, eerste, tweede en derde graad. En op maat van de Vakoverschrijdende Eindtermen.


Meer informatie vind je op www.connected.be. Ook uitgebreide achtergronden en informatie over hoe en waarom deze pakketten zijn ontwikkeld vind je op deze site.

De methodieken kun je bestellen op de webshop van In Petto.

13 jun 2012 12u55
meer over
zie ook rubriek