Week van 7 mei, gratis onderzoek naar huidvlekjes

Eén Belg op zes zal te kampen hebben met huidkanker. Hoewel het eenvoudig te detecterenis, want de laesie zijn zichtbaar, toch is deze kanker de snelst groeiende inEuropa. Maandag 7 mei schiet Euromelanoma de week van het gratis huidonderzoek opgang.
Pigmentvlekjes zijn volkomen normaal, iedereenheeft er. Al zijn sommige vlekjes gevaarlijker dan anderen. Daarom ligt defocus van de Euromelanoma campagne 2012 – ‘Een vlekje gespot? Kijk niet zonderte zien!’ – op het belang van de vroege detectie en behandeling van potentieel gevaarlijkehuidvlekken. Tijdens onze detectiedagen kunnen potentieel gevaarlijkehuidlaesie worden ontdekt en tijdig behandeld. En dit vooraleer het een echtprobleem kan worden.

Een regelmatig huidonderzoek, is erg belangrijk.preventie is dan ook primordiaal en iedereen kan gevaarlijke vlekjes zelfontdekken dankzij een eenvoudig zelfonderzoek. Bovendien is het aan te raden(zeker bij 50-plussers) om iedere maand de huid na te kijken op het veranderen vannieuwe of oude, verdachte vlekjes. Indien dat het geval is, is een raadplegingbij een dermatoloog noodzakelijk.

De actie van de gratis huidonderzoek loopt in 29landen op hetzelfde moment en wil gegevens verzamelen van meer dan 100.000patiënten. Die gegevens worden dan tezamen geanalyseerd door de UniversitéLibre de Bruxelles (België) en de Universiteit van Lausanne (Zwitserland) insamenwerking met alle deelnemende landen.

Meer info vind je op : http://www.euromelanoma.org/belgium/nederlands/campaign-2012
03 mei 2012 09u09
meer over
zie ook rubriek