Bericht aan UZA-patiŽnten met kunstheup

PatiŽnten met DePuy kunstheup werden in 2011 gecontroleerd Vandaag, 31 januari 2012, verscheen in diverse media berichtgeving over problemen met metalen kunstheupen van de Amerikaanse producent DePuy. Zij riepen de ASR XL Acetular System en de ASRXL Hip Resurfacing System in oktober 2010 terug aangezien er bij 13% van hun patiŽnten een hersteloperatie nodig was omdat het vrijgekomen metaal zorgde voor pijn en zwellingen. De enkele patiŽnten die in het UZA een heupprothese van dit type kregen, werden reeds in het voorjaar van 2011 door de dienst orthopedie opgeroepen om zich te laten controleren. Er werden tot nog toe geen problemen bij hen vastgesteld. Indien u niet werd opgeroepen voor deze specifieke controle, dan heeft u een heupprothese van een ander type en hoeft u zich geen zorgen te maken. Aan alle patiŽnten die een heupprothese hebben gekregen wordt aanbevolen elke twee jaar op controle te komen. Indien u tussentijds toch hinder zou ervaren, maakt u best een afspraak op de dienst orthopedie (tel: 03 821 32 48)
De enkele patiŽnten die in het uza een heupprothese van dit type kregen, werden reeds in het voorjaar van 2011 door de dienst orthopedie opgeroepen om zich te laten controleren. Er werden tot nog toe geen problemen bij hen vastgesteld.
Indien u niet werd opgeroepen voor deze specifieke controle, dan heeft u een heupprothese van een ander type en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Aan alle patiŽnten die een heupprothese hebben gekregen wordt aanbevolen elke twee jaar op controle te komen. Indien u tussentijds toch hinder zou ervaren, maakt u best een afspraak op de dienst orthopedie (tel: 03 821 32 48)
31 jan 2012 11u18
Bron: MagUZA.be
meer over
zie ook rubriek