Eerste Dag van de Zorg op 18 maart 2012

De Dag van de Zorg werd officieel voorgesteld in Brussel in aanwezigheid van Vlaams minister Jo Vandeuren, zorgambassadeur Eleonora Holtzer en belangrijke spelers uit de wereld van zorg en welzijn. Zondag 18 maart 2012 vindt in Vlaanderen de eerste editie plaats van de Dag van de Zorg. Voortaan wordt de Dag van de Zorg elk jaar op de derde zondag van maart georganiseerd.
De Dag van de Zorg moet een draagvlak creëren voor het lenigen van de noden en voor de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. De zorgsector is één van de belangrijkste sectoren in Vlaanderen, ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid, en heeft een groot belang voor alle mensen, jong en oud.

De Dag van de Zorg bundelt de kracht van de sector en wil hem prominent op de kaart zetten. De belangrijkste acties zijn een grootschalige opendeurdag op zondag 18 maart en een sensibiliserende mediacampagne in de weken die er aan voorafgaan.

De Dag van de Zorg is het initiatief van een nieuwe vzw die meteen de steun krijgt van verschillende koepelorganisaties in de zorg- en welzijnssector en van de witte economie. Koepelorganisaties die meedoen zijn onder meer Zorgnet Vlaanderen, Icuro, het Vlaams Welzijnsverbond, de Vlaamse Vereniging Steden en Gemeenten (VVSG), de Vereniging van diensten voor gezinszorg (VVDG), de Federatie Onafhankelijke Seniorenzorg (FOS), het Verbond Sociale Ondernemingen, Verso, Pharma.be, Voka Health Community en de POM Limburg. Nog meer koepelorganisaties sluiten zich aan.

Ook de VDAB en zorgambassadeur Eleonora Holtzer scharen zich achter het initiatief. Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en gezin jo vandeurzen verwelkomt de Dag van de Zorg als een initiatief dat past in Flanders’ Care en de overheidscampagne ‘Ik ga ervoor’ versterkt, een campagne die de zorg- en welzijnsberoepen promoot.

Voor de eerste editie van de Dag van de Zorg nemen alvast meer dan 170 organisaties en bedrijven deel aan de opendeurdag. Zowat het hele werkveld van zorg en welzijn is vertegenwoordigd, met de ouderenzorgsector op kop.

Het volledige programma van de opendeurdag wordt eind februari bekendgemaakt. Dan start ook de mediacampagne die zorg, welzijn en de witte economie aan belang wil doen winnen.
09 jan 2012 22u02
meer over
zie ook rubriek