Vlaamse overheid lanceert oproep voor pilootproject medicatieschema

De Vlaamse Overheid doet een oproep aan de zorgverleners uit de eerstelijn en hun softwarepartners om zich kandidaat te stellen voor het eerste pilootproject van Vitalink. De geselecteerde kandidaten zullen het medicatieschema, de eerste toepassing op Vitalink, helpen uitwerken en testen met het oog op een latere uitrol naar de rest van Vlaanderen.
GeÔnteresseerden die zich in een samenwerkingsverband organiseren kunnen zo als eersten met Vitalink aan de slag, het mee vormgeven en verbeteren. Inschrijven voor de piloot-projecten kan tot 26 januari 2012.
Vitalink is een nieuw platform voor het elektronisch delen van medische- en welzijnsinformatie over een patiŽnt of cliŽnt. De eerste toepassing, het medicatieschema, geeft een overzicht van alle medicatie die een patiŽnt gebruikt op een bepaald moment. De toegang tot Vitalink wordt geÔntegreerd in de software van de zorgverleners. Vlaanderen voorziet de nodige technische ondersteuning om die software aan te passen.

De pilootprojecten staan open voor zorgactoren zoals huisartsen, apothekers, verplegers, verzorgenden en softwareondernemingen die zich engageren om samen te werken binnen een concrete setting of rond een specifiek thema om Vitalink en het medicatieschema uit te testen. Zorgactoren en softwarebedrijven moeten zich verenigen in een samenwerkingsverband om tot de selectie toegelaten te worden.

Kandidaten krijgen via deze pilootprojecten de kans om als eersten met Vitalink en met het medicatieschema aan de slag te gaan en de meerwaarde ervan aan te tonen. Voor softwarebedrijven is het een uitgelezen kans om hun producten reeds klaar te maken voor de nieuwste evoluties en zich zo te positioneren in de markt.

Twee fasen
De oproep verloopt in twee fasen. In een eerste fase kunnen samenwerkingsverbanden zich kandidaat stellen. De kandidaten worden geselecteerd volgens de criteria zoals bepaald in de oproep. De deadline voor de kandidaatstelling (fase 1) is donderdag 26 januari 2012. De geselecteerde kandidaten worden in een tweede fase uitgenodigd om een projectvoorstel rond een concrete business case in te dienen. De voorstellen van de geselecteerde kandidaten (fase 2) moeten ingediend zijn tegen donderdag 23 februari 2012.

Maximaal vier pilootprojecten komen in aanmerking voor ondersteuning door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. GeÔnteresseerden kunnen terecht op www.vitalink.be. U vindt er de oproep en de inschrijvingsformulieren en meer informatie over Vitalink en het medicatieschema.
23 dec 2011 13u00
meer over
zie ook rubriek