Negende Diabetessymposium te Gent

'Diabetes onbekend - miskend - bekend' luidt het motto van het diabetessymposium dat op 7 en 8 november 2006 doorgaat te Gent. De organisatie is in handen van de Arteveldehogeschool Gent in samenwerking met de Onafhankelijke Ziekenfondsen.
Indrukwekkend programma

Op 7 november wordt gefocust op de zogenaamde drievoudige epidemie :obesitas, diabetes en hart-en vaatziekten. Prof. Em. Dr. R. Rottiers, endocrinoloog en Mevr. M. De Pover modereren het debat in de voormiddag met sprekers als Prof. De Backer, Prof. E.Muls, Prof. Van Gaal en Dr. De Raedt. In de namiddag gaan er interactieve sessies door. Dr. Jan Van Emelen, Directeur Strategische Studies en Communicatie van de Onafhankelijke ziekenfondsen geeft een lezing met als thema 'obesitas en diabetes : de Onafhankelijke ziekenfondsen hebben een strategie'.

Het dagprogramma van 8 november richt zich op de beeldvorming, de kwetsbaarheid en de zorgorganisatie inzake diabetes.

In de namiddag is er een speciaal programma rond de aanpak van diabetes in het onderwijs.

Het avondcolloquium rond het thema 'Cardiovasculaire problemen en de toekomstige zorgpaden' is een organisatie van de Faculteit geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent en de Vereniging der Geneesheren. Dr. J. Ruige endocrinoloog bespreekt de cardiovasculaire complicaties van diabetes terwijl Dr. H. De Ridder, Directeur-Generaal van het riziv zich afvraagt of een integrale aanpak van diabetes en de Belgische ziekteverzekering een haalbare kaart is.
Interessante links:
02 nov 2006
meer over
zie ook rubriek