Minervaliden en senioren krijgen aangepaste huizen

BLANKENBERGE - Om tegemoet te komen aan de vraag naar aangepaste huisvesting voor mindervaliden en senioren worden in het nieuwbouwproject van bouwmaatschappij Het Lindenhof in het Pervijzepad zes speciale woningen gebouwd. ,,Wij krijgen steeds meer vragen van oudere huurders naar huisvesting die aangepast zijn aan hun noden'', zegt voorzitter van bouwmaatschappij Het Lindenhof Philip Konings.
In het Pervijzepad worden van de 22 nieuwe woningen die deze maand in gebruik worden genomen vier ingericht voor senioren met een slaapkamer. Daarnaast zijn er ook twee woningen met drie slaapkamers voor mindervaliden. Die woningen hebben bredere gangen, schuifwanden, verlaagde keukenkasten, aangepaste douchecellen en toiletten. ,,Ook in de geplande koopwoningen van het Boezingepad worden een aantal voorbehouden voor mindervaliden. Die categorie van mensen kunnen mits ze voldoen aan de spelregels een woning aankopen. Verder worden in het nieuwbouwproject in het verlengde van de Evendijk-Oost ook drie bijkomende seniorenwoningen gebouwd. Het gaat hier om losstaande woningen die gemakkelijk bereikbaar zullen zijn'', zegt Philip Konings.

Volgens Philip Konings legt de Vlaamse regelgeving de huisvestingsmaatschappij op dat huizen specifiek moeten ingericht worden om te worden erkend. ,,Daardoor krijgen deze huurdersgroepen voorrang bij de toekenning van deze woningen. Daarnaast voorziet het sociaal fonds van de Vlaamse overheid een individuele toelage voor mindervaliden die hun woning willen aanpassen. Huurders kunnen ook aanspraak maken voor het installeren van een aangepaste douchecel of traplift", benadrukt Konings.
19 sep 2006
meer over
zie ook rubriek