Antidepressiva helpen tegen vroegtijdige zaadlozing

LONDEN - Welbepaalde antidepressiva kunnen mannen helpen bij vroegtijdige zaadlozing. In ernstige tot zeer ernstige gevallen verlengen ze de tijd tot het orgasme met en tot een viervoud, zo berichten Amerikaanse wetenschappers in het Britse vakblad The Lancet.
Wereldwijd kampt elke derde man op vijf met te vroeg klaarkomen, waarmee dit de ernstigste seksuele storing is bij mannen.

In twee studies testten Jon Pryor en collega’s een speciaal voor het ziektebeeld geconcipieerd middel uit op 2.600 mannen. Allen kwamen ze voordien bij seks in minder dan een minuut tot een orgasme.

De artsen splitsten de mannen uit in drie groepen. Een derde kreeg in de vorm van niet-werkzame suikerpillen placebo’s, de twee andere groepen kreeg het middel in verschillende concentraties. De mannen dienden de tabletten twaalf weken lang telkens één tot drie uur voor seks te slikken.

De mannen die de hoogste dosis kregen, konden gemiddeld drieëneenhalve minuut met hun vrouw vrijen. Met een geringere concentratie was dat zowat drie minuten. Zelfs de patiënten met de placebo ejaculeerden later, gemiddeld na 1,75 minuten.

De pillen bevatten zogenaamde serotonin wederopnameremmers. Er waren wel bijwerkingen als misselijkheid, buikloop, hoofdpijn en duizeligheid.
08 sep 2006
meer over
zie ook rubriek