Anti-epilepsiemiddel Keppra goedgekeurd voor monotherapie

Biofarmabedrijf UCB heeft de Europese goedkeuring ontvangen voor het gebruik van het anti-epilepsiemiddel Keppra in monotherapie, dus als enige geneesmiddel. De goedkeuring komt niet als een verrassing. In juli ontving het biofarmabedrijf reeds een positief advies van het Europees Bureau voor Geneesmiddelen.
Een dergelijke goedkeuring is niet onbelangrijk voor UCB. Bij de behandeling van epilepsie-patiŽnten wordt zoveel mogelijk gestreefd naar het gebruik van slechts ťťn geneesmiddel. Tot nu toe werd Keppra in Europa gebruikt als hulptherapie bij de behandeling van epilepsie bij kinderen en volwassenen.

Mijlpaal
UCB noemt de goedkeuring van Keppra voor monotherapie 'een mijlpaal'. 'Het weerspiegelt de toenemende rol van Keppra in de behandeling van epilepsie'. Keppra mag gebruikt worden in monotherapie voor de behandeling van aanvallen met partieel begin met of zonder secundaire veralgemening bij patiŽnten vanaf 16 jaar bij wie voor het eerst de diagnose van epilepsie is vastgesteld.

Gemeten naar de verwachtingen van de analisten, komt de goedkeuring iets vroeger dan verwacht. Onder meer analist Olivier Colsoul van Delta Lloyd Securities had pas op een goedkeuring in het vierde kwartaal van dit jaar gerekend. Eerder ontving UCB de goedkeuring voor het gebruik van Keppra als concentraat voor infuusoplossing en voor intraveneuze toediening.
19 aug 2006
meer over
zie ook rubriek