Tekort aan medewerkers in Limburgse thuiszorg

Familiehulp is op zoek naar dertig nieuwe medewerkers in de omgeving van Hasselt. De Limburgse thuissector zit in de lift. Om aan alle aanvragen te kunnen voldoen, zoekt Familiehulp onmiddellijk dertig nieuwe medewerkers voor Hasselt, Zonhoven, Genk, Diepenbeek, Riemst, Tongeren en Bilzen.
Familiehulp zoekt verzorgenden en huishoudhulpen. De verzorgenden moeten beschikken over een geschikt diploma. Ze voeren verzorgende of huishoudelijke taken uit bij bejaarden, chronisch zieken of gezinnen. De huishoudhulpen doen huishoudelijke taken zoals poetsen, wassen en strijken. Huishoudhulpen hebben geen diploma nodig.

,,We zoeken evenveel verzorgenden als huishoudhulpen'', zegt Dirk Van Laethem van Familiehulp. ,,De medewerkers in de huishoudhulp werken met het systeem van de dienstencheques. De ervaring leert ons dat het niet altijd even gemakkelijk is om de vacatures in te vullen.''

Daarom organiseerde de thuiszorgorganisatie gisteren een infosessie voor geïnteresseerde werkzoekenden.

Deeltijdwerk

Familiehulp probeert haar medewerkers zoveel mogelijk in de eigen streek aan het werk te zetten. Ook deeltijdwerk is mogelijk. Zo kunnen de medewerkers arbeid en een gezin combineren.

In Limburg werken zo'n 2.000 mensen voor Familiehulp. In Vlaanderen zijn dat er bijna 10.000. Ze staan in voor thuiszorgdiensten zoals gezinszorg, bejaardenzorg, kraamzorg en opvang van zieke kinderen. Maar ook poetshulp, karweihulp en vervoer behoren tot de taken van Familiehulp.

Eind april zocht Familiehulp ook al dertig nieuwe huishoudhulpen in de omgeving van Peer. Die vacatures werden al ingevuld.

Familiehulp is een autonome vzw binnen de christelijke werknemersorganisatie ACW.
13 jun 2006
meer over
zie ook rubriek