Janssen Pharmaceutica begint productie aidsremmers

GEEL - Bij Janssen Pharmaceutica in Geel is woensdag, in aanwezigheid van minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel Fientje Moerman (VLD), de officiële start gegeven van de productie van het actieve bestanddeel bestemd voor de nieuwe aidsremmers van de Johnson & Johnson-groep.
Die remmers werden ontwikkeld door het Mechelse dochterbedrijf van Johnson & Johson, Tibotec, en zijn bestemd voor de wereldmarkt, al kan het nog wel een tweetal jaar duren voor ze beschikbaar zijn.

Janssen Pharmaceutica spreekt van een wereldprimeur want de nieuwe technologie werkt ook bij patiënten bij wie het aidsvirus al erg lang aanwezig is en waarbij de bestaande aidsremmers geen effect meer hebben. ,,Het virus past zich voortdurend aan en wordt resistent tegen de bestaande remmers'', zei Stef Heylen, vice-president van Tibotec. ,,Dit geneesmiddel kan die resistente vormen van aids wel behandelen en verhinderen dat het virus zich verder vermenigvuldigt.''

Heylen is bijzonder tevreden over de samenwerking tussen Tibotec en Janssen. ,,Dit is een hoogtepunt voor een Belgisch Onderzoek- & Ontwikkelingsbedrijf. Het maken van innovatieve geneesmiddelen tegen een van de ergste ziekten van deze tijd is iets om trots op te zijn''.Ajit Shetty, afgevaardigd bestuurder van Janssen, legde de nadruk op het belang van Vlaanderen en België voor de wereldgezondheid. ,,We behoren tot de wereldtop'', zei hij.
wle (BELGA)24/05/2006
25 mei 2006
meer over
zie ook rubriek