Ziekenfonds Midden-Vlaanderen verenigd in glazen gebouw

De CM Midden Vlaanderen trekt naast de rotonde aan de Martinuskerk in Petegem (Deinze) een gloednieuw complex op. In het nieuwe gebouw worden de regionale diensten van het ziekenfonds ondergebracht voor Aalter, Nevele, Zulte, Deinze, Latem, Nazareth, Gavere, De Pinte, Merelbeke en Oosterzele. Er zullen, verdeeld over 29 ruimtes, dertig medewerkers worden tewerkgesteld. Het gaat om een investering van ongeveer 2,5 miljoen euro.
De grondwerken zijn vorige week begonnen. Het gebouw wordt volgens Laurent Van Waes, de adjunct-directeur gebouwen, vermoedelijk in het najaar van 2007 officieel geopend. De architect is Carlo Mas.

Het nieuwe gebouw wordt opgetrokken langs twee gewestwegen en komt op de plaats waar vele tientallen jaren de feestzaal Carlo was gevestigd.

Opvallend is de transparantie van het gebouw, waarbij veel glas wordt gebruikt.

,,We profileren ons als streekziekenfonds. Omdat we dicht bij de mensen willen staan, behouden we in elke gemeente een eigen kantoor, maar regionaal hebben we nood aan een complex dat het midden houdt tussen een administratief en een socio-cultureel centrum", zeggen algemeen directeur Bart Vandendriessche en directeur Marc Van Huffel van de CM.

,,Het wordt een 3L-gebouw . De eerste L staat voor veel licht, wat transparantie betekent, ook van de werking. Voorts wordt het een luchtig gebouw. Dat slaat op gezondheid en zuurstof. De derde L staat voor liefde in menselijke contacten en als open huis."

,,Vooral de Thuiszorgwinkel wordt uitgebreid'', luidt het. ,,Die is nu op de Markt gevestigd. Jeugd en Gezondheid en Intersoc beschikken over ruimte in de kelderverdieping. Vooraan komen de diensten van de CM, de consulenten, de teamverantwoordelijken hulp, een contactpunt van de KBG of Okra, de regiomanager zelf en de medewerkers van Thuiszorg."

,,Voorts zijn er vergaderzalen, een publieke agora, een kabinet voor de adviserende geneesheer, een contactpunt voor Ziekenzorg, een lokaal voor de vrijwilligerswerking en bergruimtes. Een fuifruimte is er niet bij. In de kelderruimte zijn er wel culturele manifestaties mogelijk.''

(jdv)
04 mei 2006
meer over
zie ook rubriek