Pediatrie AZ Oudenaarde niet langer bedreigd

Toen zowat een jaar geleden bekend werd dat de overheid extra normen aan kraam- en pediatrieafdelingen zou opleggen, bleek dat ook het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde daarvan de gevolgen zou dragen. Zelfs een sluiting van de afdeling pediatrie behoorde tot de mogelijkheden.
,,Na verschillende interventies besliste de minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte (PS), om met de betrokken sector een overleg op gang te brengen'', zegt de Oudenaardse ocmw-voorzitter, Guy Hove. ,,Daarna werd het rond de hervormingsplannen stil, maar tegelijkertijd hebben wij met het bevoegde kabinet naar oplossingen gezocht. Ook het bestuur van het ziekenhuis bleef niet bij de pakken zitten. Zo werd een extra pediater aangeworven en er werden renovatiewerken uitgevoerd in de kraam- en pediatrieafdelingen."

,,Voorts werd met het Universitair ziekenhuis in Gent een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Op geregelde tijdstippen zullen professoren van de Medische Staf pediatrie van het UZ Gent in het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde consulten houden'', zegt Hove.

Guy Hove is ervan overtuigd dat de normen, die nu in het ontwerp van Koninklijk Besluit staan, ook door het AZ Oudenaarde zullen worden gehaald. ,,De kraamafdeling haalt nu meer dan vierhonderd geboortes per jaar, wat normaal genoeg is. Bovendien houdt de minister ook rekening met de toenemende activiteit in het Oudenaardse ziekenhuis. Het zou onrechtvaardig zijn mocht het bestaan van de pediatrie in het gedrang komen door problemen ten gevolge van de fusies.''

(pd)
25 apr 2006
meer over
zie ook rubriek