Fonds voor Hartchirurgie brengt brochure hart- en vaatziekten

Het Fonds voor Hartchirurgie heeft donderdag een nieuwe brochure voorgesteld die mensen bewust moet maken van cardiovasculaire risico's. Hart- en vaatziekten zijn de eerste doodsoorzaak in België.
De brochure is de eerste publicatie in een reeks van acht. De collectie kreeg de naam "Uw hart, een levenspartner". De bedoeling van het Fonds voor hartchirurgie is het grote publiek bewust te maken van de risicofactoren van hart- en vaatziekten en de mogelijkheden om ze te voorkomen. De brochures zijn door specialisten geschreven.

preventie
De eerste brochure heet "Het cardiovasculaire risico" en heeft de ambitie om de preventie van hart- en vaatziekten op grote schaal bekend te maken. De gids wordt verspreid in ziekenhuizen, afdelingen van ziekenfondsen en wachtzalen van artsen. De brochure is beschikbaarin twee talen. De tweede brochure is gewijd aan cholesterol en verschijnt in september.

Het Fonds voor Hartchirurgie brengt ook een theaterstuk rond de sensibilisering voor hart- en vaatziekten. De bedoeling is het publiek op een meer ludieke manier te bereiken. Het stuk zal onder meer in scholen worden opgevoerd, maar ook volwassenen hebben er iets aan, verzekert de vzw.

Tot slot verleent het Fonds voor Hartchirurgie zijn medewerking aan de "Challengers Trophy 40 plus", een survivalwedstrijd voor werknemers ouder dan 40 jaar.
17 mrt 2006
meer over
zie ook rubriek