Ouders pessimistisch over gezondheid jeugd

Zes op de tien Belgen denken dat hun kinderen minder gezond zijn dan zijzelf vroeger. Dat blijkt uit een on line gezondheidsenquête van Life2, de jaarlijkse Gezond en Beter Leven Beurs. Aan de enquête namen 8.500 volwassenen deel.
Uit de resultaten blijkt dat ouders almaar bezorgder zijn over de gezondheid van hun kinderen. Zes op de tien Belgen zien de fysieke conditie van de jeugd erop achteruitgaan. Bovendien denken veel ondervraagden dat zwaarlijvigheid (85%), cholesterolproblemen (71%), diabetes (67%) en depressies bij jongeren (64%) zullen toenemen. Positiever zijn ze over het tabaksverbruik. Een kleine helft is ervan overtuigd dat jongeren in de toekomst minder zullen roken.

voeding is het belangrijkse thema dat volgens de enquête besproken moet worden met jongeren, gevolgd door veilige seks, sport, tabak en alcohol.

Toch lijken de daden van de ouders niet overeen te stemmen met hun bezorgdheid. Een vierde doet nooit aan sport met zijn kinderen en maar een vijfde schotelt ze dagelijks de aanbevolen vijf porties fruit en groenten voor.

Hoewel 93% geregeld met zijn kinderen over gezondheid praat, blijft de nood aan informatie groot. Die is te vinden op de beurs Life2, die vandaag de deuren opent. De beurs probeert een didactische rol te spelen op het gebied van gezond en beter leven. Centraal thema dit jaar is ,,Generatie Gezondheid''. De beurs wil oplossingen aanreiken opdat jongeren in de toekomst gezonder leven.
17 mrt 2006
meer over
zie ook rubriek