Materniteit AZ Sint-Lucas gerenoveerd

BRUGGE - Zeven jaar na de eerste verbouwing is een einde gekomen aan de werken in de materniteit van het AZ Sint-Lucas. Gisteren zijn 21 nieuwe kamers in gebruik genomen, die vooral opvallen omwille van hun knusse karakter en lentefrisse kleuren.
In juni 2005 startte men met de volledige afbraak van de oude materniteit. De heropbouw volgde in sneltreinvaart. ,,De eerste kamers werden al in de loop van oktober 2005 in gebruik genomen'', aldus hoofdverpleegkundige Gert Lingier. Vandaag staan er negen eenpersoons- en tien tweepersoonskamers ter beschikking alsook twee familiesuites.

In totaal staan zes gynaecologen paraat. ,,De kamers beantwoorden in de eerste plaats aan de hogere verwachtingen van de aanstaande ouders, waarbij we het basiscomfort verhoogd hebben. Alle kamers beschikken dan ook over een kindvriendelijke babybox, een douche en een keukenhoek'', zegt dr. Schockaert.

De muren en gangen kregen ook lichte tinten, die elke verwijzing naar ziekenhuistaferelen lijken uit te vlakken. ,,De kersverse ouders en hun familie beleven heuglijke momenten, zijn niet ziek, dus dat vergt een andere omkadering'', aldus Lingier.

De totale investering in de materniteit bedraagt 3,5 miljoen euro. ,,Ook technologisch zijn we helemaal mee. Zo beschikken we over de nieuwste mogelijkheden om de foetus tijdens de bevalling te observeren. De centrale monitoring van moeder en kind is er al, eerstdaags hopen we ook met thuismonitoring te kunnen starten'', besluit dr. Schockaert.
24 feb 2006
meer over
zie ook rubriek