Sint-Elisabethziekenhuis vaart onafhankelijke koers

Het Turnhoutse stadsbestuur en het OCMW hebben samen met de geneesheren van het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout een principeakkoord ondertekend dat een toekomstige onafhankelijke koers van het ziekenhuis bepaalt. Het akkoord wordt binnenkort ter goedkeuring aan de gemeenteraad en OCMW-raad voorgelegd.
Het ziekenhuis wordt nu beheerd door het ocmw, maar in het akkoord wordt de basis gelegd om een vzw op te richten die voor een zelfstandig beheer van het ziekenhuis moet zorgen. ,,De financiële gezondmaking van het ziekenhuis op korte termijn is voor de ondertekenende partijen vooreerst een prioriteit'', zegt de Turnhoutse burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V). ,,Dat zal gebeuren met een concreet stappenplan waarvan in 2006 de eerste positieve resultaten al zichtbaar zullen zijn.''

De geplande renovatie van het ziekenhuis zal zonder treuzelen uitgevoerd worden. De modernisering van de ziekenhuisinfrastructuur moet een hefboom zijn voor een meer kwaliteitsvolle zorgverlening aan de patiënt, een meer aantrekkelijke werkomgeving voor de medewerkers én een betere uitstraling van het ziekenhuis in de regio.

Het stadsbestuur en het ocmw van Turnhout zijn ervan overtuigd dat het principeakkoord een beloftevolle stap voorwaarts is op weg naar een nieuw, modern en leefbaar Sint-Elisabethziekenhuis. Een ziekenhuis dat een stabiele en stimulerende werkomgeving moet bieden aan ruim 800 medewerkers en artsen en dat samenwerkingsverbanden moet uitbouwen met onder meer het Sint-Jozefziekenhuis in Turnhout.
23 feb 2006
Bron: Belga
meer over
zie ook rubriek