Privé-rusthuis Margille in Knokke verkocht

De service-residentie Margille in het centrum van Knokke-Heist is gisteren onder ruime belangstelling verkocht. Beatrijs Lietaert kocht het pand voor iets meer dan vijf miljoen euro.
Voor de verkoop van het privé-rusthuis in de Copsweg was een tweede zitdag nodig. Bij de eerste zitdag werd het bod van 4,4 miljoen euro ingehouden door de notaris. Op de tweede verkoopdag kwamen er heel wat potentiële kopers opdagen omdat het pand een zeer gunstige ligging heeft, in het centrum van de badstad, op tweehonderd meter van de Lippenslaan. Het complex omvat 52 flats en drie studio's. De nieuwe eigenaar mag het pand in zijn oorspronkelijke staat en functie behouden, maar mag er ook een flatgebouw van vijf bouwlagen optrekken.

De service-residentie Margille was eigendom van Ann Vanden Abeele. Het pand werd verkocht om een geschil op te lossen.

,,Omdat mijn moeder er verblijft, wil ik dat het een rusthuis blijft'', zegt Beatrijs Lietaert. ,,Mijn vader heeft er ook enkele jaren gewoond. Het is een ideale locatie voor oudere mensen. Ik wil het rusthuis zijn oude glorie teruggeven. We gaan grondige renovatiewerken uitvoeren, zodat de bewoners hier met een gerust gemoed hun oude dag kunnen doorbrengen.''

De koop van de service-residentie is pas definitief na veertien dagen. In die periode kan een andere koper nog een hoger bod doen.

Nu de residentie Margille een rusthuis blijft, gaat ook de wens van burgemeester Leopold Lippens in vervulling. Die deed drie weken geleden een oproep om het rusthuis te behouden.
14 feb 2006
meer over
zie ook rubriek