Bijna drie miljoen euro voor renovatie rusthuis Blankenberge

Het OCMW begint op 16 januari met grondige renovatiewerken aan het rusthuis De Strandjutter. Het rusthuis De Strandjutter in Blankenberge werd in 1996 een eerste keer onder handen genomen. Het gebouw kreeg toen een volledig nieuwe vleugel met ruimte voor zestig bedden. Ditmaal is de oude vleugel aan de beurt, die goed is voor de helft van het woonvolume van het rusthuis.
Negen fases
Volgens ocmw-voorzitter Eric De Ville worden de renovatiewerken opgedeeld in negen bouwfases. ,,In een eerste fase worden de residentenkamers gerenoveerd. Het meubilair wordt volledig vernieuwd en ook de badkamer wordt gerenoveerd. Alle kamers worden bovendien opnieuw geschilderd.''

Volgens De Ville zullen de werkzaamheden aan de kamers bij de bewoners het meeste ongemak veroorzaken. ,,Zes kamers worden tegelijkertijd aangepakt, wat betekent dat de bewoners hun kamer een poosje moeten verlaten. Zij zullen worden opgevangen in andere delen van het rusthuis of in wooncontainers.''

Behalve de kamers krijgen ook het restaurant en de keuken van De Strandjutter een grondige opknapbeurt. Dertig jaar geleden werden in de keuken tachtig maaltijden per dag bereid, vandaag is dat aantal opgelopen tot 350 maaltijden.

Glasgevel
Ook krijgt elke verdieping van het rusthuis een nieuwe dagzaal. Die wordt aan de voorzijde van het rusthuis gebouwd en krijgt een gevel van glas. Bovendien komt er een extra lift aan de ingang van het dienstencentrum de Bollaard.

Dat centrum verhuist eind maart naar het schoolgebouw in de Albertlaan. De vrijgekomen ruimte zal als cafetaria gebruikt worden, een ander gedeelte wordt als living ingericht, met een bibliotheek en een lees- en tv-zaal.

De renovatiewerken zullen in totaal ongeveer 2,8 miljoen euro kosten.
27 dec 2005
meer over
zie ook rubriek