Tienjarige brengt boek uit met tips over echtscheiding

Libby Rees was negen toen ze het boek 'Help, Hope and Happiness' schreef. Binnenkort rolt het van de persen bij een Schotse uitgeverij, Aultbea Publishing uit Iverness. Het is zestig pagina's dik.
Rees is intussen tien geworden. Ze was nog maar zes toen haar ouders een punt achter hun huwelijk zetten. Op basis van die eigen ervaring geeft ze enkele trucs waarmee kinderen beter de echtscheiding van hun ouders kunnen verwerken.

Zo raadt ze kinderen aan om ,,tijd te vinden om alleen naar een film te kijken of een boek te lezen'', want zo kom je op andere gedachten. Ze stelt ook voor om ,,je in te schrijven voor een of andere activiteit'', ,,aan sport te doen'' en vooral ,,positief te denken''. Want, schrijft ze, ,,zelfs in de ergste omstandigheden is er altijd nog iets goeds te vinden''.

Uitgever Charles Faulkner zegt dat het werkelijk uitzonderlijk is dat iemand van zo jonge leeftijd zijn gedachten al zo helder weet te verwoorden. De uitgeverij heeft Libby al om twee andere boeken gevraagd.

Het is nog niet bekend of het boek ook bij ons op de markt komt. Onlangs heeft het Vlaamse kinderrechtencommissariaat kinderen bevraagd over de scheiding van hun ouders. De resultaten worden vrijdag op een studiedag bekendgemaakt.
14 dec 2005
meer over
zie ook rubriek