VUB bouwt knuffelrobot voor zieke kinderen

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat een knuffelrobot bouwen voor de Anty Foundation. Die organisatie wil met de robot het leed verzachten van langdurig zieke kinderen. Het project krijgt de steun van de Koning Boudewijnstichting.
De onderzoeksgroep Robotics and Multibody Mechanics (R&MM) van de vub startte dit jaar met het project. Het omvat de ontwikkeling en de bouw van de knuffelrobot Anty.

Vriend voor het leven
De onderzoeksgroep verwacht in de loop van 2007 klaar te zijn met een eerste prototype. Het uiteindelijke doel is een "vriend voor het leven" te ontwerpen en bouwen.

De organisatie zal haar project in samenwerking met Febiac begin 2006 voorstellen op het autosalon. Tijdens de beurs, die loopt van 10 tot 22 januari in Brussels Expo, kunnen bezoekers op een stand terecht voor meer informatie over de knuffelrobot en de Anty Foundation.

Wedstrijden
Naast een voorstelling van Anty worden er ook twee wedstrijden georganiseerd ten voordele van de vereniging. Via een sms-wedstrijd maken bezoekers kans om met een fiets van Eddy Merckx naar huis te rijden, terwijl er voor de kinderen een tekenwedstrijd plaatsvindt in samenwerking met het Stripmuseum.

Meer informatie over Anty staat op anty.vub.ac.be. of op de website van de Anty Foundation.
13 dec 2005
meer over
zie ook rubriek