Welzijnssector wil soepele kinderopvang

Zowel de grootste vakbond als de werkgeversorganisatie uit de welzijnssector lanceren samen een plan voor soepele kinderopvang.
Volgens hen zou er in elke regio opvang mogelijk moeten zijn van zes uur 's morgens tot tien uur 's avonds. Dat meldde de VRT-radio donderdagochtend.
Veel werkende ouders zoeken kinderopvang op onregelmatige uren. Zowel de grootste vakbond als de werkgeversorganisatie uit de welzijnssector stellen daarom voor om crèches en buitenschoolse initiatieven langer open te houden.
Per regio moeten er dan wel afspraken komen over wie kinderopvang op vroege en late uren zal aanbieden. Ook occasionele, dringende opvang moet kunnen, bijvoorbeeld wanneer een ouder ziek is of solliciteert.
Volgens Mark Selleslach van de christelijke bediendenbond LBC zijn soepele formules in de klassieke kinderopvang hoe dan ook goedkoper dan thuis een kinderoppas te betalen met dienstencheques.
"Het is perfect mogelijk om opvang te organiseren in de normale sector, daar is ook de bereidheid toe en het is bovendien goedkoper", aldus Selleslach.
Het is nog afwachten of de Vlaamse regering oren heeft naar dit voorstel voor een soepele kinderopvang.
Interessante links:
01 dec 2005
meer over
zie ook rubriek