Agfa en Siemens sluiten overeenkomst digitale radiografie

Agfa en Siemens hebben een bilaterale overeenkomst getekend op het vlak van digitale radiografie. Dat meldt Agfa-Gevaert in een persbericht.
De overeenkomst heeft betrekking op verschillende gebieden. Ten eerste zal Agfa op een niet-exclusieve basis het Direct Radiography (DR) Mammomat Novation-systeem voor digitale mammografie van Siemens verdelen. Ten tweede zal Agfa andere componenten van Siemens afnemen om de ontwikkeling van de eigen portfolio voor digitale radiografie te ondersteunen. Ten derde zal Siemens zijn aanbod van Agfa's systemen voor computerradiografie (Computed Radiography of CR) verder uitbreiden als aanvulling op bestaande overeenkomsten met Agfa.

Door de groeiende aandacht voor borstkanker neemt het aantal nationale screeningprogramma's toe. Daardoor bestaat er een sterke interesse voor de omschakeling van analoge naar digitale technologie. Terwijl borstkankerscreening nog vooral met film gebeurt, wordt aangenomen dat digitale mammografie een centrale rol zal spelen in de verbetering van de efficientie en het bereik van deze programma's.

De combinatie van het Mammomat Novation-systeem voor digitale mammografie van Siemens met Agfa's knowhow op het vlak van beeldverwerking en RIS/PACS-workflowintegratie zal Agfa beter in staat stellen om systemen te leveren op maat van de verschillende nationale behoeftes, aldus Agfa in het persbericht. Het resultaat van de samenwerking vormt een aanvulling op Agfa's bestaande mammografieportfolio. Siemens wil met de overeenkomst de distributiemogelijkheden voor MAMMOMAT Novation verbreden.

,,Deze langetermijnovereenkomst met Siemens is gestoeld op onze complementaire capaciteiten in digitale radiografie, een vakgebied in volle expansie'', zei Philippe Houssiau, voorzitter van Agfa's business group HealthCare. ,,als leider in radiologie verbinden we ons ertoe onze klanten bij te staan bij de overschakeling van analoog naar digitaal. Een dergelijke overeenkomst draagt bij tot de overgang naar het gedigitaliseerde ziekenhuis die leidt tot een efficientere en meer doeltreffende gezondheidszorg."
22 nov 2005
meer over
zie ook rubriek