Hulplijn voor prostaatkanker

De onlangs opgerichte vzw P(rostaatkliniek) S(ervice) A(lliantie) Vlaanderen wil een aanspreekpunt zijn over prostaatkanker.
Iedereen met vragen over prostaataandoeningen en de behandeling ervan kan terecht op een telefoonlijn, die bemand wordt door gespecialiseerde gezondheidswerkers.

kanker' style='color:#00896e;border-bottom:1px dotted #00896e;'>prostaatkanker is de belangrijkste vorm van kanker in de westerse wereld, vooral mannelijke vijftigplussers moeten op hun hoede zijn. ,,Samen met de huisarts en de behandelende uroloog zullen de leden van de vzw PSA Vlaanderen de patiŽnten persoonlijk begeleiden en oplossingen helpen zoeken voor hun problemen'', zegt Peter Van Oyen, het diensthoofd van de gespecialiseerde afdeling voor prostaataandoeningen in het Brugse AZ Sint-Jan.

De leden van de vzw PSA Vlaanderen zullen voordrachten over prostaataandoeningen helpen organiseren om zoveel mogelijk mensen voor te lichten en op die manier levens te helpen redden. De hulpverleners worden via symposia op de hoogte gehouden van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied.

,,We zullen ook meehelpen aan de uitbouw van de patiŽntenvereniging Wij Ook West, waar lotgenoten en professionelen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten'', zegt Luc De Laere, gespecialiseerd prostaatverpleegkundige.

Tijdens de internationale week van de prostaatkanker, die volgend jaar van zondag 20 tot zaterdag 26 maart loopt, worden in Brugge opnieuw twee voordrachten gehouden rond prostaataandoeningen. ,,Eerder dit jaar bereikten we hiermee 1.300 mensen'', zegt dr. Van Oyen.
Interessante links:
15 nov 2005
meer over
zie ook rubriek