Virga Jesse opent mannenkliniek

Hasselt heeft zijn eerste mannenkliniek. Die steunt op een uniek wetenschappelijk totaalconcept. Het is de bedoeling vroegtijdig risicofactoren op te sporen. Zo wordt het mogelijk ernstige problemen op latere leeftijd te voorkomen.
De mannenkliniek, onder de vleugels van het Virga Jesseziekenhuis, ging van start onder de klinkende slogan Vijftigplussers willen meer dan een erectie .

,,De groep mannelijke vijftigplussers groeit jaar na jaar'', zegt dokter Van Renterghem, de drijvende kracht achter de nieuwe dienst. ,,Bovendien zijn deze mannen steeds meer op zoek naar de kwaliteit van het leven en willen ze graag op zo veel mogelijk vlakken actief blijven.''

Van Renterghem wijst erop dat in de leeftijdsgroep van veertig tot vijftig jaar bij heel mannen verschillende aandoeningen tegelijkertijd kunnen optreden: ,,Denk aan goedaardige prostaatvergroting, prostaatkanker, erectiestoornissen, hormonale problemen, stress, osteoporose, overgewicht, cholesterolverhoging, geheugenproblemen en diabetes.''

Uit een studie blijkt dat tot de helft van de mannen in deze leeftijdscategorie met een van deze problemen te maken krijgt.

Omdat heren op deze leeftijd vaak van de ene arts naar de andere worden gestuurd, heeft de Hasseltse uroloog verschillende specialisten bijeengebracht in een mannenkliniek. ,,Via een wetenschappelijk gefundeerd systeem stellen wij voor iedere patiŽnt een individueel profiel op met verschillende risicofactoren.''

Meteen wordt volgens de dokter het probleem opgelost dat mannen in feite niet graag naar de dokter gaan. En zeker niet naar een uroloog.

Volgens Van Renterghem willen de meeste vijftigplussers in ieder geval veel meer dan louter een gezonde erectie. Net als jongere mannen willen ze genieten van een gezond leven. De mannenkliniek helpt hen op weg.

Mannenkliniek, residentie Laegveld, Luikersteenweg Hasselt. Consultaties en onderzoeken in samenwerking met het Virga Jesseziekenhuis.
15 okt 2005
meer over
zie ook rubriek